Založ si blog

Očami voličov

Ľavica či pravica? Koalícia či opozícia? Otázky, nad ktorými každé 4 roky dúmajú politici. V predvolebné obdobie vkladajú všetky nádeje do skutkov, ktorými očaria svojich voličov. Pre politické strany v tomto prípade sú médiá  najvhodnejším prostriedkom pre propagovanie volebných kampaní. Z politikov sa stávajú akční aktéri, ktorí sa snažia prebudiť aj najzarytejšieho voliča. Menia sa na zlaté rybky, ktoré vo volebných spotoch vám splnia tri možno aj viac želaní. V printových médiách sa objavujú rôzne bilboardy so sloganom určitej politickej strany/kandidátov, ktoré obsahujú aj krátke výstižné popisy, prečo by mal volič práve im poskytnúť svoj voličský hlas. Svojou bystrosťou a prefíkanosťou vedia ako nalákať voličov na svoju stranu. V tomto období organizujú rôzne predvolebné eventy. Kde sa zároveň svojím voličom takýmto spôsobom poďakujú za ich prejavenú dôveru a očaria im bohatým kultúrnym programom a rôznymi darčekmi s logom politickej strany. Súčasťou predvolebného obdobia sa u politikov prejavuje aj obrovský záujem o spokojnosť občanov. Pod spokojnosťou občana mám na mysli najmä rekonštruovanie ciest a zničených chodníkov. Ide o predvolebný ťah každého politika, aby práve svojimi dobrými činmi zaujal voličov. Súčasťou je aj vytvorenie určitej „osnovy sľubov“, akými sa chcú uchádzať o hlasy voličov. Určitá veková kategória ľudí je ľahko ovplyvniteľná, zaujímajú ich sľuby politikov a ak voličom konkrétny sľub vyhovuje, svoj hlas darujú kandidátovi, ktorému plne dôverujú, že sľub dodrží. Politici vždy vedia, na ktorú citovú stránku u ľudí sa majú zamerať, aby získali najväčší počet voličov na svoju stranu. Či už budete veriť, že v nasledujúcom roku 2016 politici svoje sľuby splnia je na každom z nás a na vlastnom uvážení.

Prečo mladí ľudia odchádzajú do zahraničia?

22.12.2015

Veľmi frekventovaná otázka prečo mladá generácia odchádza do zahraničia a tam poskytuje svoje znalosti a skúsenosti? Dôvod je jasný: nízke pracovné ohodnotenie, nedostatok práce a neistota. Mladému človeku sa v súčasntnosti už naskytuje veľa príležítosti počas štúdiá ochutnať kúsok z cudziny. Či už v rámci štúdijných programov, výmenných pobytov, [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Magdaléna Slezáčková, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2804x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Kategórie

Archív