Založ si blog

Prečo mladí ľudia odchádzajú do zahraničia?

Veľmi frekventovaná otázka prečo mladá generácia odchádza do zahraničia a tam poskytuje svoje znalosti a skúsenosti? Dôvod je jasný: nízke pracovné ohodnotenie, nedostatok práce a neistota. Mladému človeku sa v súčasntnosti už naskytuje veľa príležítosti počas štúdiá ochutnať kúsok z cudziny. Či už v rámci štúdijných programov, výmenných pobytov, zahraničných stáží alebo pracovných skúseností. Väčšinou to je tak, že keď sa raz mladý človek rozhodne sám ísť do sveta a potom sa vráti do svojej krajiny kvôli štúdijným povinnostiam, tak premýšľa nad tým do ktorej krajiny odíde po skončení školy. Prečo je to tak? Väčšina mladých šikovných ľudí po skončení štúdia na Slovensku si nemôže nájsť stabilné zamestnanie a tak sa rozhodne skúsiť šťastie v inej krajine, kde nájsť prácu hocijakého druhu nie je náročné a vedia, že za pár rokov sa dostanú na vyššiu pozíciu. Väčšina mladých ľudí si počas štúdia na Slovensku uvedomí aj dôležitosť cudzích jazykov a najlepší spôsob ako zlepšiť znalosti v cudzom jazyku je odísť do krajiny hovoriacej jazykom, v ktorom sa chcú zdokonaliť. V cudzine sú mladí v práci ocenení vyššou mzdou ako na Slovenku a najmä Slováci sú ochotní pracovať aj za menej peňazí, než domáci pracovníci. Rovnako životná úroveň v zahraničí je odlišná ako u nás a prevažne lepšia, aj keď je pravda, že je drahšia v porovnaní u nás, ale to závisí od pomeru platov. Súvislosť odchodu mladých je najmä v životných podmienkach a v možnostiach žiť podľa svojich predstáv a očakávaní. Prvoradé aby uskutočnili svoje životné ciele je mať zamestnanie, ktoré im poskytne na to prostriedky, ak to nenájdu na Slovensku tak hľadajú inde. Slovensko nepatrí medzi krajiny, v ktorej si mladí ľudia vedia predstaviť svoju budúcnosť.

Očami voličov

22.12.2015

Ľavica či pravica? Koalícia či opozícia? Otázky, nad ktorými každé 4 roky dúmajú politici. V predvolebné obdobie vkladajú všetky nádeje do skutkov, ktorými očaria svojich voličov. Pre politické strany v tomto prípade sú médiá najvhodnejším prostriedkom pre propagovanie volebných kampaní. Z politikov sa stávajú akční aktéri, ktorí sa snažia prebudiť aj [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Magdaléna Slezáčková, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2803x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Kategórie

Archív